Opintojen suunnittelu

Tänne on koottu erilaisia hyödyllisiä opiskeluun ja opiskelijaelämään liittyviä linkkejä helpottamaan tiedonetsintää. Vaikka erilaisia sivustoja ja palveluita on paljon, ei niiden kaikkien osoitteita tai käyttötarkoitusta kannata yrittää opetella ulkoa. Tärkeimmät oppii kyllä muistamaan luonnollisesti, sillä niitä käytetään säännöllisesti. Käytännössä kaikkiin yliopiston palveluihin kirjaudutaan AD-tunnuksilla, poikkeuksena jotkin tietojenkäsittelytieteen osaston järjestelmät.

Lisäksi opintoneuvojat auttavat opintojen suunnittelussa ja vanhoilta opiskelijoilta saa yleensä käytännöllisimmät sekä nopeimmat vinkit. Opintovastaavat tavoittaa sähköpostiosoitteesta opintovastaava@meridiaani.org.

Sisu on Helsingin yliopiston opintotietojärjestelmä, jossa voit tehdä esimerkiksi kurssi-ilmoittautumiset.

Tähtitieteen (ja muiden fysiikan alojen) opintojen ajoitusmallit löytyvät Helsinki Wikistä.

Yliopistoon ja opiskeluun liittyvät

Fysiikan osaston sivuilta löytyy tietoa niin opiskeluun liittyvistä asioista kuin fysiikan osastolla tehtävästä tutkimuksesta.

Moodlesta löytyy monien kurssien kotisivut (luentokalvot, prujut, laskarit).

Opiskelijan ohjeista löydät opintojasi koskevat yleiset ja koulutusohjelmakohtaiset ohjeet sekä tiedotteet.

Tärpistöstä löytyy jonkin verran esimerkiksi matematiikan tenttejä. Tärpistön käyttö vaatii TKO-älyn jäsenyyden.

E-thesis-sivulta voit lukea muiden opinnäytetöitä.

Sähköposti

Office 365 on yliopiston sähköposti. Tätä kannattaa seurata, sillä oletuksena kaikki yliopistoon liittyvät viestit saapuvat tänne. Mikäli käytössäsi on jo toinen sähköposti ja usean laatikon käyttäminen tuntuu vaivalloiselta, voit käyttää jotain sähköpostiohjelmaa (Outlook, Thunderbird…) tai uudelleenohjata henkilökohtaiset sähköpostit toiseen sähköpostilaatikkoon.

Suurten liitetiedostojen lähettämiseen käytössä on Funet FileSender

Muita hyödyllisiä linkkejä

HSL reittiopas on Helsingin seudun liikenteen tarjoama palvelu, joka auttaa suunnittelemaan joukkoliikenteeseen perustuvia reittejä pääkaupunkiseudulla. Se antaa tietoa joukkoliikennevälineiden aikatauluista, reiteistä ja vaihtoehdoista, jotta käyttäjät voivat helposti suunnitella matkansa.

Helka on palvelu, josta voi etsiä ja varata yliopiston kirjaston kirjoja sekä uusia lainojaan.

HelMet on kuin Helka, mutta tavallisille kirjastoille.

HYY on Helsingin yliopiston ylioppilaskunta.

Unisport tarjoaa opiskelijahintaisia liikuntapalveluja Kumpulan kampuksella ja muualla.

Helpdesk auttaa kaikissa yliopiston tietotekniikkaan liittyvissä ongelmissa.

YTHS eli Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö tarjoaa opiskelijahintaista tai jopa ilmaista terveydenhuoltoa opiskelijoille.

Nyyti on opiskelijoiden henkistä hyvinvointia, terveyttä ja elämänhallintaa tukeva yhdistys. Tarjoaa apua elämän erilaisiin ongelmatilanteisiin.